MR en GMR

De Wet Medezeggenschap op scholen (WMS) schrijft aan elke school de verplichting voor een medezeggenschapsraad (MR.) in te stellen. Deze MR staat gelijk aan de ondernemingsraad in het bedrijfsleven. Verder staat in de WMS precies beschreven hoe de MR is samengesteld en welke bevoegdheden deze raad heeft.

De MR is samengesteld uit vier afgevaardigden van de ouders en het personeel van de school en verzorgt jaarlijks verkiezingen. Een directielid is op uitnodiging van de MR aanwezig om het ontwikkelde schoolbeleid uit te leggen en te verdedigen of om mededelingen te doen omtrent de beleidsuitvoering. De MR vergadert ongeveer zes keer per jaar, na schooltijd. Voor deelname aan de MR bestaat een facilitering in tijd en geld.
 
De Medezeggenschapsraad houdt zich vooral bezig met beleidsmatige zaken rond onze school. Het bevoegd gezag, het bestuur van SIPOR en de schoolleiding, zijn bij wet verplicht aan de MR in een aantal gevallen instemming te vragen en in andere gevallen een advies in te winnen.
Sinds augustus 2006 bestaat er ook een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). De GMR vergadert regelmatig met de algemeen directeur, die is gemandateerd door het bestuur.

GMR
In zaken die niet alleen onze school aangaan zijn de instemmingbevoegdheid en adviesbevoegdheid doorgegeven aan de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). De MR vaardigt twee van zijn leden af naar de GMR (een lid van de oudergeleding en een lid van de personeelsgeleding.

Zij vertegenwoordigen daar onze school. De zittingsduur voor de medezeggenschapsraad bedraagt drie jaar, met de mogelijkheid van eenmaal een herverkiezing voor nog een periode van drie jaar. Jaarlijks treedt volgens een rooster van aftreden eenderde van de raad af, te weten een ouder en een personeelslid. U krijgt tijdig schriftelijk bericht over de wijze waarop de verkiezingen zullen worden gehouden.
Cookie instellingen