Organisatie van het onderwijs

Breed onderwijs
Onze school heeft projecten voor het ervaringsgericht leren. Met als doel de leerlingen creatief te leren denken en algemene kennis te vergroten. Dit doen wij als school door een geïntegreerd aanbod op het gebied van de vier intelligenties (IQ, EQ, FQ en SQ) aan te bieden. 

Sociale wereldburgers met een islamitische identiteit
Door schoolbrede identiteitsgerelateerde thema's, waarbij kernwaarden en hun afgeleide waarden centraal staan, wordt tijdens meerdere vakgebieden (m.n. godsdienstlessen, SOVA, cultuur educatie en taal) aandacht besteed aan de vorming van de kinderen tot sociale wereldburgers met een sterke islamitische identiteit.

Tijdens lessen Wetenschap en Technologie komt het hoger orde-denken aan bod. Centraal staat het analyseren, evalueren en creëren. Het is een stap richting het wetenschappelijk denken.

Lekker fit

Wij zijn een 'Lekker fit'-school en bieden minimaal 3 keer per week bewegingsonderwijs aan. Op onze school worden muzieklessen en lessen kunstzinnige vorming volgens de islamitische richtlijnen aangeboden.

Engelse taal
Kennis van de Engelse taal wordt steeds belangrijker door de toenemende globalisering, de groeiende mobiliteit en het veelvuldige gebruik van nieuwe media. De Engelse taal wordt door een Early bird gecertificeerde vakdocent gegeven, waarbij de methode 'Join In' wordt gebruikt.
 
 
 
Cookie instellingen